Shiatsu Massage

Ben je gestrest? En snak je naar een momentje voor jezelf? Dan brengt een shiatsu massage je helemaal tot ontspanning. Met deze massage wordt de balans tussen je lichaam en geest hersteld. Deze behandeling zorgt ervoor dat je levensenergie weer optimaal door je lichaam stroomt. Hierdoor voel je je weer vitaal en energiek.

De shiatsu massage wordt op de grond gegeven. Hierbij lig je op een dikke katoenen doek met daarbovenop een comfortabel massagekussen. Tijdens de behandeling drukt de masseur met zijn duimen, vingers en handpalmen op bepaalde spanningspunten van je lichaam. De punten zijn weer verbonden met je spieren, bloedvaten, botten, klieren en zenuwen.

Stimulatie van je huid en spieren

Door een shiatsu massage worden je huid en spieren gestimuleerd. Verder worden met deze behandeling ook de werking van het zenuwstelsel, spijsvertering en de bloed- en lymfecirculatie bevordert. Door de massage wordt het zelf herstellend vermogen van je lichaam geactiveerd.

Masseren van je spanningspunten

Tijdens de massage worden alle spanningspunten in je lichaam gemasseerd. Je wordt dus van top tot teen gemasseerd. Hiervoor lig je afwisselend op je buik, rug en zij. De masseur kan de massage het beste uitvoeren als je makkelijke en loszittende kleding aan hebt. Hierin voel je je ook ontspannen. Iets dat weer een goede invloed heeft op de massage.

Zelfhelend vermogen Stimuleren

De shiatsu massage duurt ongeveer drie kwartier tot een uur. Voordat de masseur de massage uitvoert, voert hij eerst een gesprek met je. Tijdens dit intakegesprek vraagt hij naar je klachten en gevoelens. Hierdoor kan hij de behandeling helemaal op jou afstemmen. Je krijgt dan een doeltreffende massage, waarbij het zelf helend vermogen van je lichaam wordt gestimuleerd. Na de behandeling merk je al direct een verschil. Zo voel je je erg ontspannen en wat licht. Verder kan het voorkomen dat je het wat kouder hebt. Dit komt, omdat er vastzittende energie is losgekomen. Dit koude gevoel is maar van korte duur. Je voelt je al nel energieker, fitter en vitaler.